Daha çok küçücüksün
Yeni bir hayat var önünde..........

18 Mayıs 2011

her yaşın ayrı bir sendromu var

Nedir bu?
Anlam veremediğim bir huysuzluk,sürekli sinirlenme ve dişlerini sıkma krizleri.
Sanırım her yaşın bir sendromu var,Buda iki yaş sendromu.Bu yaşta sendrommu olur demeyin.Vallahide var.Hem öyle böyleside değil yani.
Son zamanlarda beyimizin nazından yanına varılmaz oldu.Bir nazlanmalar,bir süzüm süzüm süzülmeler,sinirlenince çemkirmeler,elinde olanları nereye denk gelirse fırlatmalar.
Bende bu sefer psikolojik olarak kendimi kötü hissetmeye başladım.Aynanın karşısına geçip kendimi sorguluyorum bazen.Acaba nerde yanlış yapıyorum diye.Ayna bana bakıyor ben aynaya...Sonuç?Değişen birşey yok küçükbey hala çemkirmekle meşgul.
En basitinden sabah yola çıkmış gidiyoruz.Neymiş efendim beyimiz süzere(dozer) binicekmiş.Ona binilmez oğlummm sen kepçe operatörümüsün dedim ama beni dinleyen kim?Bu seferde tuttturdu çörçüye çöpçükamyonu) binicem diye.Beyimiz bizim arabayı beğenmiyor nerde yüksek,kocamannn araçlar var onlara takılıyor.Babasına söyledim oğluma en kısa sürede bir tank alıcak.Hem bizde rahat ederiz yollar yeterince bozuk zaten.
Hadi en sonunda oğlanı razı ettik.Tam oh be diyecektim ki bu seferde sabah sabah çiğneme krizi tuttu bizimkini.Çıkız (sakız) istiyorum diye başladı sızlanmaya.Maşallah bir kutu sakızı yavaş yavaş eritmeyi başarıyor.Bu aradada ağzının aldığı şekli tahmin bile edemezsiniz.
Zaten tatlı uykumdan feragat edip işe gitmenin stresi üstümdeyken birde savaşa girip malup olmak insana çok koyuyor be..
Bağırırken ,zıplarken beni ısırırken,çemkiriken en sonunda sadece sukunet olsun diyerek başka meşgaleler bulup oğlanın dikkatini oralara çekmeye çalışıyorum.Buarada
ahanda böyle oluyorum.
Ne demişler  her yaş sendromunun ayrı bir güzelliğ var.Güzel olmasına güzelde böyle giderse ne saçımda saç ne kaşımda kaş kalmayacak sanırsam.
Bu sendromun hemencecik geçmesini  ve üç yaşına kadar yeni bir sendromla karşı karşıya kalmamayı diliyorum

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Başka sendromlar da gelecek kurtulamazsın. Sendrom aslında şimdiki zamanelerin verdiği cicili bicili adlar. Çocuk çocukluğunu yaşıyor işte.. Kolay gelsin.

karışık_pizza dedi ki...

aslında haklısın biliyormusun?
büyümeye başladıkça ilgileri,uğraşıları,ifade biçimleri değiştiği için onların sakin sessiz,kendi halinde yatıp yuvarlanan hallerine alışınan bizler birden hareketlendiklerinde sanırım ayak uydurmakta zorlanıyoruz ve asıl sendromu bizler yaşıyoruz

Sibelbek dedi ki...

bitmiyor şekerim o sendromlar bitmiyor ama aslında dediğin gibi onlar değil biz sendrom yaşıyoruz da yiğitliğe bişii sürdürmemek için onlara b.k atıyoruz :D

karışık_pizza dedi ki...

öyle diyorum sibel şekerim ama bir taraftanda düşünüyorum
hırsızın hiçmi suçu yokkkk
:)

resimli günlük dedi ki...

Sabır sabır ya sabır.Belki de akıllanır-lar :)
özlem

hatice dedi ki...

eee nevarki bunda çocuk olmayını istememişki senden,süzer ve çörçüye binmek istemiş olmayan bişey degilki,fazlada üstelememiş demekki allahtan üstelememiş çıkız çiğnemekle idare etmiş.(ama nede güzel herkese selamlıyor sabah sabah o gülen suratıyla)heyytt be nede güzel geliyor davulun sesi uzaktan.kolay gele şekerim :)

hatice dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hatice dedi ki...

ayy acaba bundan sonra senin gözüne görünmesemmiki,sanki öyle diyecekmişsin gibime geliyorda.sinirlerini ikiye katlattım arkadaşım hadi benden bukadar şimdilik. bekleyin beni anacığım.
not: bu resminidemi koydun herkes senden korkucak valla

karışık_pizza dedi ki...

özlem'cim zaten annelik demek sabır demekmiş
:)

karışık_pizza dedi ki...

atişşş biletini kestim senin
uzun süre gözüme görünme istersen şekerim.
:)

hatice dedi ki...

:)