Daha çok küçücüksün
Yeni bir hayat var önünde..........

8 Ekim 2011

Ordan burdan şurdan

Bu nasıl bir çenedir yahu.Susmak bilmeyen.Hayır daha yeni konuşmaya başlayan bir çocuk değilki oğlum bu kadar azmetsin.Bende dur çüş demekten bitap düştüm.
Yani bazen allahım aklıma mukayyet ol diyorum kendi kendime.Çünkü beni bile şaşırtan kelimeler söylüyor.
Mesela en basitinden geçen gece yemek hazırr masayaaaa diye seslendim.Oğlumsa annannesiyle dedesine kapının önüne geçip o pamuk elleriylede işaret ederken
-Hadi burun buyrun bakalım,yemek hazırmış,
diye davet faslındaydı.
O an kendimi odun gibi hissettim
:)))
Ben yemek hazır haydi derken o buyrun buyrun diye sesleniyordu.
Ah bu çocuklar bazen biz onlara ders vermemiz gerekirken onlar bize ders veriyorlar.Ne garip dimi.Kim küçük kim büyük anlayamıyorum.
Geçen gün yine marketteyiz.Alışverişimi yaptıktan sonra parayı oğlum vermek istedi.Verdide....
Verdi ama üstünü almadan olurmu???Aslında alınacak üstüde yoktu ya hadi neyse.
Hadi oğlum gidiyoruz dedim.
Parmağıyla bana işaret edip...
-Dur bi dur bi anneee diye beni oraya çiviledi.
Arkasından da dönüp kasiyere:
-Küçük paramı versene diye seslendi.
Kasiyerle benim koptuğumuz an oldu.Çocuk alışmış her gittiğimiz yerde para üstü almaya.Bu sefer alamayınca sinirlendi tabi.
 Hani eskilerde benim oğlan hiç çizgi film izlemiyor diye şaşırırdım ya şimdilerde öyle değil.
 Pepe,keloğlan ve caillou hiç eksik olmuyor bizden.Sanki evi mesken tuttular.Sayelerinde bende birşeyler öğreniyorum.Her ne kadar arada sinir seviyem tavan yapsada,gece rüyalarımda pepenin renkleri,keloğlanın devleri ve caillonun bitmek bilmeyen ev ahalisiyle uğraşsamda bazen işe yaradığını itiraf etmeliyim.
En azından onlar sayesinde karnımız doyuyor.Çünkü yemek yapabiliyorum.
En azından onlar sayesinde evimiz çöplük olmaktan kurtuluyor.Çünkü temizlik yapabiliyorum.
En azından giyecek temiz pak çamaşırlarımız oluyor.Çünkü çamaşır makinasının düğmelerinde basma fırsatı bulabiliyorum.(Ah birde çamaşırları asıp ütülecek birini bulabilsem).
Bu sıralar korktuğum birşey varki akıllara zarar.Benim oğlan efelenmeyi çok ama çok seviyor.Geçenlerde parkta güzelll güzel oynarken amanın oda ne iki çocuk kavga ediyor.Çevredeki herkeste gülüyor.Tabi ben bu sırada diğer bir anneyle sohbetteyim.Anaaaa çocuklara bi baktım....Bir tanesi iri diğerine göre uzun ve toplu yaşçada büyük.İkinci çocuksa biraz daha zayıf kısa boylu ama çene kuvveti mükemmel.Gözlerim fırladı yerindennn.Heyytt deyişinden bildim benimki olduğunu.Kafamı bir daha çevirdim bir daha çevirdim ama değişen bişey yok.Kavga edenlerden bir tanesi benimkiiiii.İki anne nasıl koştuk nasıl ayırdık bilmiyorum ama benimkini kucaklamış ordan uzaklaştırmaya çalışırken bir eliyle diğer çocuğa hımmm diye hareket çekmekten diğer taraftanda maşallah otomatik tüfek gibi hala sayıklamaktan kendini alamamıştı.Hala parkta karşılaştığımızda anneler birbirimize göz ucuyla bakıp gülsekte oğlanlar kan davası haline getirdiler bunu.İki keçiyi birbirlerinde uzak tutmaya çalışıyoruz...
Kısacası bu sıralar şu 2.5 yaş sendomunu yaşıyoruz.Ben 39 yaş sendromumu çoktan atlattım oğlumsa hala 2.5 ta takılı kaldı galiba.
:)))
Baklım 3-4-14-25 yaş sendromlarında nelere şahit olacağız.Bekleyip görelim...


Küçükbey,30 aylık

6 yorum:

hatice dedi ki...

o yaşları bilemiyorum ama çokta merak ediyorum doğrusu.bildiğim tek şey şu fındık kurdunun çok ama çoook tatlı olması.annesi çok şanslısın ufaklığa iyi bak :)

karışık_pizza dedi ki...

hatice ufaklığa iyi bakıyorumda o bana pek iyi bakmıyor.hele sinirlendimi dudakları büküp bir bakışı varki korkarsın valla.
:)

AYÇA dedi ki...

Yerim onu ben ya. Maşallah. Olsun çeneleri düşsün. Çok tatlı oluyorlar. :))

hatice dedi ki...

kim yiğittenmi korkcam.onda o gülen surat varken bükülen dudaktan sadece insanı içi acır...hem sende sinir etme çocuğu bakim aaa..

hypo dedi ki...

cumartesi çok iyi bir yorum yazmıştım. sanırım kaydedememişim.
yazık oldu yoruma.

karışık_pizza dedi ki...

-ayça'cım bende onu yiyeceğim ama bazen sorduğu sorularada verecek cevap bulamıyorumki
:)
-hatice seninde gördüğün gibi küçük bey gayet iyi durumda
-hypo bu bana bir suikastmı?
:))))