Daha çok küçücüksün
Yeni bir hayat var önünde..........

7 Eylül 2011

ORTAYA BİRAZ KARIŞIK

    Ooooo bu leylek kardeşler bana uçarkenmi,yüzerkenmi yoksa koştururkenmi göründü ne?Bayram değil sanki yıllık izne çıkmış gibi oldum.İyide oldu doğrusu.
 18 yıllık çalışma hayatımda ilk defa ailemin yanına bayram öncesi gitme imkanım oldu.Bayramın ilk günü zaten piknik sefamız sayesinde hem ben hem yiğit oldukça eğlendik.Yiğit her zaman göremediği kuzeninide biraz tanıma fırsatını buldu.Gerçi seviştilemi savaştılarmı pek bilemedik ama....Bizim oğlanın ikibuçuk yaş sendromu yüzünden kıskançlık krizleri kudurdu.Almayı çok severiz ama vermeyi asla.Başkalarının oyuncakları bizim için oynanabilecek değerdeyken bizim oyuncaklarımız altın değerinde ve altında yüksek bir çıkışı girdiği için ahanda başkalarına vermek ve oynamak küçükbey tarafından yasaklandı.Piknik sefamızın akşamında ailecek ertesi günü çeşme'ye gitmeye karar vermiştik.Hatta sabah saatimi bile kurmuştum beşte ayakta olabilmek için.Saatin çaldığını duydum ama beş dakika daha yatmaktan ne zarar gelebilirdiki mantığıyla kalktığımda saatin dokuz olduğunu görünce feleğim şaşırdı.Ulen dedim hadi ben kalkamadım aile bireylerinden hiçbiridemi kalkalamadı.Nerden bilirdimki yeğenimin 4 diş birden çıkarıp ateşlendiğini.Neyse çeşme gezimizde gitmeden son buldu.Ama bizde durmak yok illaki tatil yapıcam. Çünkü bu fırsat bir daha ele geçmez.Hayatımda ilk defa bir tatile gidip dönüşte offfff ertesi günü işbaşı yapıcam düşüncesiyle gerilmeden tadını çıkartıcaktım.O anda fethiye katrancı orman kampına gitmeye karar verdik.Bu sene tatilimiz bir otelde geçirdiğimiz için bize tatil, tatil gibi gelmemişti.Tamam herşey rahat konforlu olabilirki bir bayan tatilde başka ne ister.Yediği önünde yemediği arkasında.Ama yinede şööööyyleee deniz kenarında mangalımı yakıp akşam güneşinin batışını izlerken pişenleri kemirmek,sabah saat derdi olmadan istediğim saatte kalkıp denizin çamağaçlarının kokusunu içime çekerek kahvaltı yapmak kadar güzel bişey varmıkiiii???Oğlan zaten deniz kelimesini duyunca deli danalar gibi çıldırmaya başladı.Uzun bir yolculıuktan sonra akşam saatlerinde evimize geldik gelmesine ama fındık kurdumu arabadan indirmek,ikna etmek zor oldu.Çocuk haklı.Babası seni denize götürüyorum diye yola çıktı.Yolculuğumuz evin önünde son buluncada bizimki katır gibi inada bindirip denize gidicez diye tutturdu.Sevgili kocacım -oğlum bak şimdi sen yat uyu sen uyanmadan ben seni deize götürücem kalktığında deniz kenarında olucaksın- deyince zor zahmet lutfedip bizim oğlan ev toprağına ayak bastı.
çok kızdım baba hani denize götürecektin?

 Akşamdan çadırımızı,5-10 bavulumuzu 10-15 tencere tabağımızı alıp arabamıza yerleştirdik.Saat oldu 2.Tam uyumuşkern uykumun arasında telefon sesi beni çıldırttı.Yaptığım konuşmadan sonra zaten sızmışım.Sabah 5 te kalkınca önce 10 dakika kadar  yatağın içinde oturararak telefon konuşmasının rüyamı yoksa gerçekmi olduğunu düşünerek geçirdim.Arayan ailecek görüştüğümüz arkadaşlarımızdı ve bizim kampa gideceğimizi duyunca gecenin bir yarısı hazırlanıp bizimle gelmeye karar vermişlerdi.
 H ep beraber döküldük yollara.Yiğit henüz denizi görmeden yarı yolda uyandı.O kadar heyecanlıydıkı durup durup yatasın yatasın (türkçesi yaşasın yaşasın) diye çığlıklar atıyordu.
 Kampta çok şeker insanlarla dostluk kurduk.Oldukçada eğlendik.Hele bir gece deniz kenarında soframızı kurup mangalımız yaktığımızda işte dedim ben tatildeyim.

Taaakii yiğit babasıyla kadeh tokuşturup( yani meyve sularını yanlış anlaşılmasın lütfennn yiğit içki değil meyve suyu bağımlısı)masanın tepesinden yere düşüp kafasını varana kadar.Oağladı ben ağladım.Ama sonunda ikimizide susturmayı başardılar.Aslında güzel bir ikili oluşturmuştuk.Hönkürüken çıkardığımız ses çok uyumluydu.Buaradada burun deliklerimiz artık musluk konumuna geçmiş peçete yetmez duruma gelmişti.Herşeye rağmen gecenin devamında çok eğlendikYiğit kıvırta kıvırta bitiremedi.Ailecek hem kemirgen hem kıvırtkanız .
Dedim ya gecenin devamı herşeye rağmen güzeldi.Hele çocuklar uyuyupta biz sohbet ederken sevgili kocalarımızın aslında güldüklerinin biz değilde bilgisayardan izlediklleri film  olduğunu ve takmış oldukları kulaklıklar sayesinde aslında bizim dediklerimizi duymalarının imkansız olduğunu farkedince dahada bir eğlendim.Şaka gibiydi valla.....


mende yüzcem baba mende

harika ya

birazda ben çamur banyosu yapayım dedim

hadi baba kum oynayalım

Ah  leylek kardeş koştururkenmi bana uğradın ne?
Ordan kalktık marmasis akyakaya.Akyaka favorimdir her zaman.Balık ekmek,azmak'ta tekne gezisi,mis gibi kokan sümbüller,sakin bir kasaba veeee aynı son.








Eve dönüş yolculuğu.

Uzun süredir bu kadar güzel gezmemiştim.Herşey çok güzeldi.

 Teşekkür ederim sevgili kocacım hiçbir zaman yoruldum demeyip, nereye istersek  bizi götürdüğün için.
 Umarım seneye uzuuunn bir tatil yapabiliriz Ama tatil tadında olsun lütfen...
Küçükbey,25 aylık

7 yorum:

Sibelbek dedi ki...

uzuuun bir tatil yapmışın ya işte, şimdiden daha uzuun tatilin siparişini veriyosun? cık cık! yazık adama yaw! (bunlar kıskanma belirtileri diil, yanlış anlaşılmasın!)

Pilli Petro dedi ki...

ohhh küçük beydeki keyif kimsede yok valla :)

ayrıca aykaya fotoğraflarını da hiç beğenmedim, zatende kötü bi yer, senin makinada hiç güzel çekememiş, hiiiç sevmem orayıbi daha gidersem 3 olsun :PPPP

imza: kıskanç okur :P

annesiningülü dedi ki...

Akyaka deme bana ya :) yine özledim oraları
bu arada miniğe geçmiş olsun
Bizim de küçükken siiznki gibim çadırımız vardı, yine istiyorum :)

bırtutamkekik dedi ki...

harika bir tatil olmuş:))
uçup uçup gidesim geldi inanın:)
geçmiş olsun küçük paşaya..
bende beklerim sayfama...
nice güzel paylaşımlara inşallah.
takipçisiyim güzel paylaşımlarınızın... sevgilerimle...

karışık_pizza dedi ki...

-sibel'cim nesi yazık bunun ayol.şahsiyet kendide çok sever gezmeyi.benden çok o plan yapıyor -seneye tatile gitmek için.
pilli'cim,şekerim:bilirim hiç sevmessiz akyakayı.geri kalan pozları sana postalamamı istermisin.mektup yada kargoyla.aslında bıurdan yollayayım demiştim ama sen teknolojiyi sevmezsin ya o bakımdan.
:)
-bahar ve kızısı sizde kapın gelin çadırınızı.seneye bekleriz fethiye'ye
-bir tutam kekik teşekkür ederim.çabuk atlattık allaha şükür.

hypo dedi ki...

bayağı cesaretlisin!
2.5 taşında bir afacan oğlanla, çadır işine girmek cesaeeet ister.
ama açıkçası eşimde bana he, dese bende çadır kururum. bayılıyorum, doğa ile içiçe yaşamayı.
yakışıklıya da geçmiş olsun.
öp benim için onu.

karışık_pizza dedi ki...

hypo geçmiş olsun dileklerin için teşekkür ederim.
çadır kurmak bize daha zevkli ve kolay geliyor.otel odasında oldukça sıkılmıştı.burda bütün gün sokak çocuğu olarak dolaşmak ona daha zevkli geldi.sanırım ana baba genlerinden kaynaklanıyor.ailecek gökyüzdeki yıldızları tavandaki lambaya tercih ediyoruz.
:)